ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
به نظر میرسد که رنگ نارنجی آب دریاچه مهارلو مربوط به رشد جلبک دونالیهلا باشد. این حقیقت زمانی آشکار میشود که آب را در زیر میکروسکوپ مشاهد کنیم و یا از طریق کشت مایع (جانسون) جلبک های موجود در آب را در غلظت های مختلف نمک کشت کنیم. در حال حاضر (1393) خانم باغ عنایت با راهنمائی اینجانب در قالب یک پایان نامه کارشناسی ارشد علوم گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات فارس روی شناسائی، جدا سازی و خالص سازی جلبک های دونالیه لا دریاچه مهارلو تحقیق می کنند. لازم به ذکر است که چهار گونه از این جلبک ها در سال 1375 از مرداب گاو خونی توسط اینجانب جدا سازی، خالص سازی و شناسائی گردیده است به علاوه در سال 1392 چهار گونه دیگر از این جلبک ها از آبهای جزیر قشم توسط خانم حسینی با راهنمائی اینجانب جدا سازی، خالص سازی و مورد شناسائی قرار گرفته است. این جلبک ها در شرایط نمک و نور شدید تولید بتا کاروتن می کنند و از اینرو رنگ آنها از سبز به قرمز تغییر می کند و همین رنگ باعث قرمز تا نارنجی رنگ شده آب دریاچه و یا حوضچه های تبخیر نمک می گردد. اهمیت این جلبک بیشتر در تولید صنعتی بتا کاروتن بوده هرچند که اخیرا در تولید سوخت زیستی نیز اهمیت پیدا کرده است. برای آگاهی از اهمیت این جلبک می توانید به فصل 22 تحت عنوان :
Microalgal Biotechnology and Bioenergy and Bioenergy in Dunaliella
از کتاب:
دکتر منصور شریعتی و اینجانب مراجعه نمائید.